Organisers

Media

Mădălina Coman
Mădălina Coman
Rareș Ionescu
Rareș Ionescu
Sorin Dandu
Sorin Dandu

Trainers

Răzvan Cherecheș
Răzvan Cherecheș
Mădălina Coman
Mădălina Coman
Diana Dulf
Diana Dulf
Alexandra Sidor
Alexandra Sidor
Livia Vasilescu
Livia Vasilescu
Elena Bozdog
Elena Bozdog
Regulament de participare

Descriere

WINGS – Winter School on Grant Writing este o școală de iarnă organizată de către Cluj School of Public Health pentru participații de liceu și studenții la nivel licență din România. Pe parcursul celor 4 zile participații vor învăța:

  • să revizuiască literatura de specialitate
  • să găsească programe de finanțare
  • să dezvolte obiective SMART
  • să dezvolte un timeline de proiect
  • să dezvolte un buget de proiect
  • să dezvolte modalități de evaluare

De asemenea, participații vor învăța cum să lucreze în echipă și își vor dezvolta o rețea de contacte și prieteni, cu care vor avea oportunitatea să colaboreze în viitor pe diverse proiecte și granturi.

Structura școlii este gândită astfel încât participații să aibă ocazia să se implice cât mai mult în eveniment, dar și în organizare, pe măsură ce invață mai multe lucruri. Mai exact, prin parcurgerea a mai multor ediții unde nivelul de informație crește de la ediție la ediție, participatul are șansa de a deveni de la simplu participant până la stadiul de trainer. Participații vor parcurge următoarele etape pentru a devenii Trainer WINGS:

Pas 1 – Start: Prima înscriere la WINGS School on Grant Writing.

Pas 2 – Freshman: Acest pas presupune participarea activă la cursuri și învățarea noțiunilor noi despre scrierea de proiecte și inclusiv participarea la prima scriere de proiect a participatului.

Pas 3 – Advanced: Etapa constă în cursuri cu o dificultate mai mare pe care participații le pot absolvi următoarea ediție.

Pas 4 – Junior Trainer: Penultimul pas, care presupune colaborarea cu un trainer, ca participatul să își poată însuși abilități de predare a noțiunilor învățate.

Pas 5 – Trainer: După 3 ediții WINGS, participatul devine trainer, fiind capabil să îi instruiască pe viitorii participanți.

Parcurgând toate aceste etape, participații vor ajunge, îmtr-un final, să învețe și ei la rândul lor alți participați creându-se astfel un sistem în care participanții mai vechi vor ajunge la nivelul în care au posibilitatea să țină training-uri de specialitate pe această temă pentru participanții nou veniți.

Înscriere

WINGS se adresează elevilor de liceu și studenților la nivel licență, astfel persoanele eligibile pentru acest eveniment sunt elevii înscriși la oricare din liceele existente în România și studenții de la nivel licență de la facultățile din România.
Pentru a participa la WINGS, aplicanții trebuie să trimită formularul prezent pe site până în data de 11 Noiembrie 2016, cu următoarele:
  • o copie de act de identitate
  • un video de 1 minut în limba engleză, în care să spună liceul la care sunt înscriși și motivul pentru care doresc să participle la WINGS
  • acord parental (pentru elevii care au sub 18 ani) – acordul parental se poate downloada de aici

Program

Program-WNGS-2016

Afișarea rezultatelor

Rezultate-WINGS-2016

Taxa de participare

Participanții admiși vor trebui să achite o taxă de participare de 150 de RON până la data de 21 Noiembrie 2016.

Beneficiile participării la WINGS

Participanții WINGS vor învăța cum să conceapă și să redacteze proiecte și granturi de finanțare pentru tineret și vor cunoaște tineri de vârsta lor din toată țara, cu care pot colabora în viitor. La finalul WINGS, elevii vor primi o diplomă de participare acordată de către Cluj School of Public Health.

WINGS este mai mult decât un proiect. Acesta a reprezentat pentru mine o schimbare, o trecere la un nou stil de viață. WINGS m-a făcut să îmi cunosc limitele și în același timp să le depășesc. Consider că această școală dezvoltă oameni care vor să schimbe lumea și care sunt capabili să iasă constant din starea de confort. Mă bucur nespus că am făcut parte dintr-o asemenea echipă de oameni extraordinari și aștept cu nerăbdare următoarea ediție.
Ioan Profiroiu
WINGS pentru că am descoperit că îmi place să scriu proiecte, să planific totul în detaliu, până în “street view” cum ar spune Răzvan. Pentru oamenii faini care ne sunt traineri și pentru atmosfera prietenoasă și productivă din timpul taberei. Pentru amintirile faine și pentru oamenii “anormali” cu care am legat prietenii. Și nu în ultimul rând, pentru oportunitățile de dezvoltare pe care ți le oferă acest proiect atât de fain realizat!
Georgiana Valeria Timo
WINGS a fost una dintre cele mai faine scoli in afara școlii la care am fost! Am cunoscut oameni super si am învățat chestii pe care sunt sigura ca le voi folosi indiferent de ce voi face. Aleg WINGS din nou pentru mi e dor de voi si vreau sa perfecționez tot ce am descoperit!
Irina Vrabie
Vreau să revin la WINGS pentru că vreau să repet experiența de anul trecut care a fost una foarte faină! Pe deasupra vreau să mai acumulez informații despre “scrierea de proiecte” pentru că anul trecut am învățat doar esențialul. Și să nu uităm de prieteniile pe care le am legat. De abia aștept să ne revedem!
Bianca Cernat
Aș alege WINGS în primul rând pentru că este o oportunitate de a învața lucruri noi și utile. Aș alege WINGS, pentru că e o tabără în care înveți lucruri pe care în altele nu ai putea. Aș mai alege WINGS, pentru că aici am întâlnit oameni faini, oameni veseli oameni activi și implicați, oameni de la care ai ce învața și oameni cu care ai ce discuta.
Aș mai alege WINGS și pentru profesorii care au venit să ne expună diferite teme, știau cu adevarat despre ceea ce vorbesc și deopotrivă ne-au făcut și pe noi să înțelegem despre ceea e vorbesc. WINGS este o experiența în adevăratul sens al cuvântului!
Tania Ximeria Boldiș
Mă simt norocos că am participat la WINGS, am găsit aici un lucru pe care îl căutăm de mult, am găsit acel gen de educație nonformala care poate fi aplicată și în viața reală, în cazul meu ceea ce am învățat la WINGS nu a rămas doar la nivel de teorie. Datorită WINGS am avut șansa să mă dezvolt, să cunosc oamenii noi și nu în ultimul rând să am curajul să încep propriile mele proiecte.
Răzvan Creștin
Aș alege să merg la WINGS pentru că nu e o tabără ca toate celelalte, și asta pentru că reușești să înveți lucruri despre care nu știai nimic în câteva zile, dar și să te distrezi și să cunoști oameni noi, cu aproape aceleași interese ca tine. WINGS e o oportunitate pentru viitorul tău, pentru că aici poți învăța lucruri pe care nu le poți învăța în orice tabăra/training/workshop.
Elena Cristina Enoiu
Aș alege să mă înscriu din nou la WINGS deoarece a fost o experiență care a dus la dezvoltarea participanților săi atât din punct de vedere personal, cât mai ales educațional, profesional. Proiectul s-a desfășurat în cadrul unei atmosfere unice, inovatoare și într-un mediu în care am fost încurajați să ne exprimăm liber și să ne depășim barierele în gândire. Pe parcursul celor trei zile, am acumulat o varietate de informații în ceea ce privește scrierea de proiecte și, totodată, ne-am făcut numeroase amintiri speciale.
Raluca Tăbăcaru
Mi-aș dori să merg la WINGS pentru că organizarea este foarte bună iar voluntarii care sunt implicați în cadrul acestui proiect sunt deschiși și te ajută oricând. Profesorii au metode de învățare non formale care îți stârnesc curiozitatea despre scrierea de proiecte europene. Prin intermediul acestui proiect îți faci prieteni noi din toate părțile țării și aduni amintiri plăcute.
Priscila Ghițescu
Gândul, sau mai exact amintirea plăcută ce îmi revine în minte când mă gândesc la faptul că am avut șansa de a participa în această tabără nu poate fi exprimată prin simple cuvinte. Ideea de WINGS aduce cu ea un amalgam de experințe, ce au reușit să-și pună amprenta atât pe dezvoltarea mea personală, cât și pe o anume parte cognitivă. Diminețile pline de cursuri, serile de feedback și scrisul de proiecte în timpul mesei au reușit să-mi ofere o imagine complexă a ceea ce înseamnă cu adevărat munca și devotamentul. În cele din urmă, aș participa din nou la WINGS pentru a înțelege, și dobândi mai multe cunoștințe în scrierea de proiecte.
Tudor Blezniuc
Gândindu-mă ce aş putea să spun, care ar fi cele mai potrivite argumente pentru a vă convinge să participati la acest proiect, am ajuns la concluzia că WINGS nu este genul acela de experiență care poate fi relaltată în cadrul unui testimonial… Înseamnă mult mai mult de atât. Înseamnă provocare, înseamnă nişte zile solicitante în care mintea ta este pusă la contribuție maximă,o cantitate imensă de informaţii noi într-un timp atât de scurt, dar acumularea cărora devine o adevărată plăcere datorită unor traineri exceptionali. Totodată înseamnă oportunitate,socializare, prieteni noi,nişte personaliți cu totul şi cu totul diferite, petreceri,nopţi nedormite, înseamnă o adevarată experiență. WINGS nu este doar o simplă şcoală de iarnă, Wings te ajută să iti depăsesti limitele,iti dă aripi să ajungi cât mai departe, să iti atingi scopul propus, iar după aceea să ținteşti si mai sus. Mulțumesc WINGS! Multumesc Cluj School of Public Health!
Noemi Gongola
În primul rând, aș alege WINGS pentru că îmi oferă posibilitatea de a învăța și de a afla mecanismele care stau la baza scrierii unui grant sau proiect european. Trainerii sunt foarte deschiși și interactivi, astfel cursurile nu sunt plictisitoare. În al doilea rând, am ocazia să cunosc persoane cu interese comune care îmi pot deveni viitori parteneri în alte proiecte. Pe scurt, aș alege WINGS pentru că știe să se adreseze tinerilor, să le capteze atenția și să îi pună să lucreze fără să se plângă.
Vlad Barbu
M-aș înscrie încă o data la WINGS deoarece am avut ocazia să aflu foarte multe informații despre scrierea de proiecte, comunicare și lucrul în echipă. Am considerat că voi reuși să dobândesc anumite cunoștințe, care mă vor ajută în dezvoltarea mea personală. Am cunoscut persoane dornice să îndrume și să încurajeze tinerii să fie încrezători în propriile decizii și să facă cele mai bune alegeri în viață, persoane de la care am avut foarte multe lucruri de învățat. Activitățile de teambuilding mi-au oferit posibilitatea de a colabora și de a interacționa cu alți tineri cu care, ulterior, m-am împrietenit și avem amintiri frumoase împreună.
Claudia Boboc
Am avut ocazia să particip în proiecte și tabere naționale și internaționale, dar pe departe aceasta a fost cea mai reușită tabăra pe toate planurile. Staff-ul este format din oameni tineri și frumoși de la care ai ce învață, participanți super și atmosfera la superlativ. Datorita lucrurilor pe care le-am învățat am putut sa scriu un proiect local, sa fac parte din echipa de proiect a unui proiect european și sa primesc oferte de munca. Eu voi participa și anul acesta în cea de a doua ediție, te aștept și pe tine!
Vlad Ștefan Plaiu
WINGS nu va semăna cu nicio experienţă pe care ai avut-o până acum. Pe lângă faptul că vei învăţa cum să scri un proiect de la cel mai mic amănunt de la oameni care lucrează în domeniu, vei avea parte de o lecţie de viaţă. Vei cunoaşte participanţi din toată ţara alături de care vei petrece câteva zile minunate dar şi persoane care îşi dedică timpul liber pentru a te instrui de la care vei avea foarte multe de învăţat. Aşadar, dacă doreşti să înveţi cum se scrie un proiect, să îţi faci prieteni noi şi să ai un weekend memorabil, ne vedem la WINGS 2016!
Ilinca Ghiza

 Powered by

Contact: wings@publichealth.ro